Monday, April 13, 2009

RenDAnG ayAM...

Saje nak share ngan kengkawan :) Last friday rs teringin sgt nak mkn Rendang ayam. Nak beli alang2 jer kan..Tetiba rs nak try buat sendiri pulak (sbenarnya tak pernah lagi buat sendiri, selalu tolong mak masak jer tau :P) wo..wo jangan salah sangka k, sy teringin nie takde makna apa2 yer :) Masih belum ada rezeki lg..doakan lah ye kengkawan..

The day before (Kamis) ada psr malam kat kat Flat Proton nie. Singgah jap beli bahan2 basah utk rendang ayam nie :) semangat betul..bile dah buat skali nie, rs nak buat selalu. Ms buat last week my hubby takde, tak balik. Jadi haruslah sy membuatnye skali lagi utk menunjukkan "chef aizan' nie masak :)

The best part when keluarga mentua sy puji masakan rendang sy nie :) rs bangga pulak. Mak mertua siap suh sy masak rendang nie ms raya nanti tau. erm, insyaAllah mak.. :)

Warh, nie rupa rendang ayam sy selepas ditransfer dr kuali :) ayam sy beli setengah jer
Nie dah letak dlm bekas lawa..nak hntar kat mak mertua

Nielah makan malam sy..rendang ayam + nasi impit..nyum, nyum :)

6 comments:

PadNani~~{@ said...

class kawan aku ni..dpt pujian dr MIL=)..anak menantu solehah ni, alhamdulillah

tertelan2 air liurku melihat rendangmu itu zan..confirm sedap bangat smpi MIL ckp camtu!

P/S: yeayy..auntie aizan dh ltak guestbook..Hafiy nak jd first signer:P

CoNniE said...

sdpnyerrr.... menyelerakan sungguh...
nak cikit... heheheh..

~~aireen~~ said...

aii.. pandainye masak. pasni aku datang ko kena masak lagi tau!

kayteeze said...

Oooo....mujurlah kak tie jumpa alamat Ezan ni, wordpress.com bagi tau..he he... Kalau tak tentu kempunan rendang tu, hu hu.. Nanti mai rumah kak tie , kita masak2 sama2, ek ! Kak tie tumpang tengok je..ekekekekee....

kayteeze said...

Ezan, kak tie ter sign 2 kali kat guestbook tu, nanti ezan delete satu darinya, ok...hodoh pulak kak tie tengok...hu hu...

Fara_Adura said...

Waaahhh..i laikk rendang.Akak pon xpenh buat sendiri lagi tau..tingin gak nak wat..huhu