Friday, July 11, 2014

-::FaMily VacatIoN @ KucHinG 16-19 May 2014 (Last Day)::-

Fuh..hari nie marathon update blog haha. Gelak keji sangat...sebab malas nak bekerja yer. Hari nie plk suasana redup2 gitew. Mengantuk habis huhu

19 May 2014
Hari nie flight kami balik ke Kuala Lumpur kul 5.45 petang. Jadinya memang hari nie kami hnya nak ke Kampung Budaya & ambik kek kami kat Dayang Salhah jer.

Masa kami ke Kg Budaya..Hujan lebat sngt. Kami keluar2 dari persembahan tarian rakyat Sarawk memang dah hujan lebat. Lansung kami lunch kat situ jugak. sedap jugak makanan kat cafe Kg. Budaya. Oklah harge die. Kami tggu hujan reda sikit baru nak jalan lagi. Rugi wooo tak habiskan semua. RM60 tau masuk seorang.

(Info: Jangan terlepas Persembahan kebudayaan diadakan 2 kali sehari : 11:30 -12:15 tghari dan pukul 4:30-5:15 petang)

Usually klu masuk sini korang akan diberi pass/ passport. Tujuannyer supaya setiap kali korang masuk/ melawat ke rumah2 Sarawak nie bolehlah ambik cop yg disediakan. Tanda korang dah sampai situ kan ^_^ Ezan & adik2 Ezan gigih tue nak masuk situ hehe. Mls cite banyak meh layan gmbr.






 Opps...seksi U ^_^











Kuar dari Kg Budaya, kami cepat2 ke kedai Dayang Salhah ambik kek lapis yang kami dah tempah first day sampai Kuching hari tue. Sempat lagi tambah kek lapis lor. Dari situ rushing terus ke airport. Punyalah rushing kan tapi smpi airport rupanya flight kami delay sejam. Sementara tggu tue kami sempat makan, solat jama' siap.

Overall, Kuching best sngt. InsyaAllah ada rezeki boleh repeat lagi kan.

Good Bye Sarawak.

Till we meet again :)

End Journey to Sarawak

4 comments:

Jari Manis said...

Akhirnya dh habis stiry kuching ek akak ni entri jrpsng tu belum habis lagi nk menaip punya lah malas la haiiii
Tiket kg budaya tu mahal betul la kan bg akak lah

Aty_Fared said...

saya teringin gi sarawak.. :) tunggu anak besar sikit kot baru besh.. nanti boleh refer entry2 ni.. :)

Nurulaizanhusin said...

JM..finally hehe ^_^ hbs jgk story kuching. Ingt nk cite tips n tricks skali huhu kn tggu mood kerajinan lor :)

Nurulaizanhusin said...

Aty...u are most welcome dear. Boleh jer klu nk refer sini ^_^ Ezan dl pun klu nk g mn2 sure skodeng blogger2 lain. InsyaAllah, smpi jgk nnti Aty sekeluarga kt sn nnti