Thursday, April 03, 2014

-::BenGanG GiLer + Nak maRaH SGT!!!!::-

Masuk hari nie dah 4 hari dah..sabar ada tahap batasnye huhu
Ezan bengang giler dengan CLEANER kat opis nie..sangat TIDAK JUJUR + TIDAK AMANAH..
Sebabkan segelintir orang2 macam nie lah perception kita kat CLEANER INDON nie tak pernah berubah huhu


Kawan-kawan, Ezan kehilangan CERMIN MATA. Cam pelik kan, ada ker orang nak curi cermin mata. Lagipun cermin mata Ezan tue ada power hoookey. because i'm seorang yang RABUN JAUH

Cerita nie bermula dari hari Isnin yang lepas. Pagi sampai opis, disebabkan sakit perut, Ezan terus ke toilet (sori ek terpaksa cite tang part nie hehe). Tak sempat simpan cermin mata, Ezan bawak sekali ke toilet, letak kat singki. Selepas selesai hajat, masa keluar Ezan terlupa plak nak ambik cermin mata tue (dasar pelupa). Masa nak balik petang baru teringat Ezan letak cermin mata kat toilet. Terus tanya kat kawan opis (K'Emi), sebab teringat masa Ezan kuar toilet ada bertembung dgn die and dalam toilet masa tue pun ada cleaner Indon nie jugak. and K'Emi bgth memang die nampak cermin mata Ezan before die masuk toilet. After K'Emi keluar toilet, die dah tak nampak. & die sempat tanya kat cleaner tue ada nampak tak cermin mata tadi tapi si Cleaner nie tersenyum2 (or tersengih kerang busuk).

Facts behind the case:
1. My colleague (K'Emi) also in 'crime place' with 'Si Pengambil @ Pencuri'
2. Ada 'evidence' yang memang Ezan ada letak cermin mata kat situ - Sebabnya K'Emi pun nampak
3. Si Cleaner seorang yg tidak jujur lansung - Sebab die dah bawak balik my cermin mata kat rumah die bukannya try to cari or bagi kat orang lain utk cari. I think she try to use it, but too bad sebab cermin mata Ezan ada POWER. Bukannyer cermin mata kosong!!!
4. Since Isnin, baru hari nie, she give it to me. After Ezan gertak..Alasan die, no one asking..what???????

PENGAJARAN:
Pesanan utk kwn2 and myself...Please don't leave your belonging anywhere huhu. It happen to me 2 times. Hari tue Ezan tertinggal jam and gelang dalam surau. Ezan letak kat tempat Quran tau. Bile Ezan nak balik, cuma tinggal gelang jer. JAM DAH TAKDE!!!! memang tak takut dosa betul huhu



but syukur alhamdulillah...I got it back. Ada jugak salah Ezan sebenarnya..PELUPA sangat huhu

itu jer kesah hari nie ^_^

DA~~~~

Nota kaki: Sure korang bosan kan. Minta maaf :)

4 comments:

Jari Manis said...

Ya ampun jenis tangan panjang lah eeee klau jm pun bengang

Nurulaizanhusin said...

betullah dear..

dasar panjang tangan huhu.tension betul..

Airin Diana Anuar said...

alalala comelnye!!!
sib bek selamat spec ko weh.
kalau tak, mmg meraba la.hikhik

Nurulaizanhusin said...

Airin, gile aku klu tak dpt balik spek tue
harus aku saman jer si cleaner tue haha