Monday, March 31, 2014

-::MiMpI nak BeLi PhOnE bR HeHeHE::-

Halu....Good Morning ^_^

Hari nie nak share satu rahsia (which bukan rahsia among close of mine). Korang mesti tak percaya Ezan bgth haha. Gadjet yg Ezan ada cuma:


Nokia E71 (used for 5 years and above till now)

Samsung Galaxy Tab 7.7 (used for 2 years till now)

Ezan dah tahu apa korang semua nak kata. Yer, i know, i am an old school people, Freak in technology or KEDEKUT hehe. Dua-dua benda alah nie lah yg Ezan guna till now. Actually Ezan sayang dua2 gadget nie. Ada history semuanya :P (jiwang karat) Macam phone Nokia E71 tue Ezan n hubby beli as "hantaran wed" kami. Mahal wooo masa beli tue. Rasanya hampir RM2500 jugak tau. Sebenarnya niat kami nak bg Iphone, tapi masa tue kat Malaysia tak kuar lagi Iphone, so we choose Nokia E71. Alhamdulillah, phone nie tahan lasak (sebab dah bnyk kali jatuh) or tak pernah rosak pun. Bateri pun baru sekali jer Ezan ganti.

Untuk tab nie, keluaran tab pertama oleh Samsung hehe. Really waiting for this..kononnyer nak jd among the first haha. Ezan beli kat celcom with package internet. Device sajer dlm RM1600++ pastu with 4G internet (Monthly RM68). Alhamdulillah, it works for me..

Cuma pagi nie, Ezan mimpi nie ^_^

Iphone 5S

Ceh..sampai bwk ker mimpi hehe. Sebenarnya dah lama pikir pun (kantoi). Kebetulan contract Ezan dgn Celcom pun dah nak habis (April nie hooyee). Alhamdulillah ^_^. and my phone Nokia tue, bateri yang Ezan ganti tue pun cepat tul habis huhu. And of coz, Ezan pun dah puas kena gelak dgn kwn2, adik beradik sbb tak pakai smart phone hehe

& why Ezan really need one smart phone..sbb Ezan suka ambik gmbr, nak share dgn kwn2 dalam blog. Betul.. Tab samsung pun boleh ambik gmbr, tapi kdg2 Ezan tak bwk pun. Tapi klu phone, kita akan bwk kemana pun kite pg kan :)

Ezan berminat kat iPhone 5 or 5S

so dari semalam, Ezan dah dok google, telco-telco yang boleh bagi deal BEST hehe. Cer tengok plan dr celcom nie (iPhone 5)





Best kan ^_^

hehe..tgh berkira2 nak ambik ke tak..adoiiii pening

Update 8 April 2014
Akhirnya, setelah berkira2...Ezan telah berjaya membeli Note 3 (Jauh tul dari Iphone) bolehlah kan hehehe


4 comments:

Jari Manis said...

dh 5 thun..woow..lama betul tu..bagi Jm kan tak perlu pikir panjang..kalau ada duit tukar jer sbb kalau asyik abis bateri je..ganggu je time tgh borak ketiba mati...(jahat tak..dok cucuk) ehehehe

Nurulaizanhusin said...

Itulah psl JM...sayang pnya psl smpi skang tak tukar2 lg..mmg dh tggu ms jer tue.

Akan diusahakan jgk utk dptkan phone br hehe..

Terima kasih yer sbb menyokong hehe

FiZ said...

iphone 5s! sebelum ni suka sangat, aim dah nak beli ip5s tu. sekali bila tengok note 3, pink plak...adeh..cair lak.now dok jeling2 jgk dengan ip5s ni.hehe

Nurulaizanhusin said...

Fiz...

betullah dear :) dalam hati dah meronta2 nak beli..tapi tuelah tetiba rs sayang sgt pulak nak kuar duit hehe