Monday, March 03, 2014

-::8 TahUn sUDaH dI siNi::-

Ini kira entry 'mengimbau kenangan lalu' ^_^
Cerita 8 tahun yang lepas..special date 1/3/2006. Sekejap sangat ms berlalu..Tahun nie dah 1/3/2014..

Alhamdulillah..
Saya banyak belajar di sini. Bermula kerjaya saya di sini..bermulanya 'episod' kehidupan juga di sini
Terima Kasih...PROTON..

8 tahun yang lalu, Ezan bermula dengan 'Exec Trainee'. Seingat Ezan tahun 2005 - 2006 ialah zaman gawat. Tahun itu PROTON tidak mengambil fresh graduate as exec. Kami semua di serap masuk as Exec Trainee. Contract selama 2 Tahun. Selepas 6-12 bulan bekerja, kami akan menduduki peperiksaan IQ test. Jika berjaya kami akan diserap masuk as Permanent Exec, if not contract kami hanya selama 2 tahun sahaja.

Alhamdulillah, selepas 3 bulan, Ezan sudah dipanggil utk menduduki IQ test exam. Seramai 20 orang yang dipanggil, hanya 5 org yang berjaya ^_^ Syukur..Selepas itu Ezan diserap as permanent "Exec"..Allah permudahkan segalanya. Walaupun Ezan ketika itu belum lagi melalui proses 'konvokesyen'..

4 tahun lebih, Ezan bersama Corporate Planning. Banyak Ezan belajar kat sini. From zero to hero hehe. Terima kasih kat En Haris, K'Laila, K'Nadia, En Khalid, En  Nik, En Kamal, Pn Zau ..super senior kat sn & bnyk sgt tolong Ezan. Terima kasih jugak adik2..Hasni, Wani, Farah, Pa'an..korang mmg best :)

Semasa di Corporate Planning

Hampir 3 tahun plk, Ezan bersama Group Finance. Belajar new things..Consolidation a/c. Jumpa lagi kawan2 baru K'Gee, K'Aie, Fazly..se 'geng', se 'kepala'. Geng traveller hehe. Memang tak boleh lupe time Year End closing, nak layan karenah auditor hehe


Group Finance

& now, selepas 6 bulan di sini...bersama Group Risk. Alhamdulillah dipertemukan dengan opis mate yang giler2 jugak.. Bos yang sangat sporting :) Kerja yang Ezan minat jugak. Terima Kasih Ya Allah..

Again terima kasih PROTON...saya sayang PROTON ^_^ 
(ayat poyo giler haha)

2 comments:

Airin Diana Anuar said...

Congrates dear.
Dah 8 tahun kan? :)
More to come...

Nurulaizanhusin said...

Yup sekejap jer ek :)
ko pun dah almost 9 kan...
how time flies...