Wednesday, December 04, 2013

-::KeNduRI AkiKah aFiF IrSYAduDDiN::-


Me with Afif ^_^

Masa cuti Deepavali (3/11/2013) yang lepas, my sis buat kenduri akikah untuk anak die
Afif Irsyaduddin
Anak buah Ezan yang pertama
Kehadiran yang sgt dinanti buat kami sekeluarga
Alhamdulillah..buat penyeri
InsyaAllah, dengan izin Allah, satu hari nanti anak Ezan pulak kan
Amin...

Since Afif nie cucu sulung
lelaki pulak tue, preparation utk kenduri akikah Afif nie kira 'sibuk' jugak
dari mencari kambing (2 ekor kambing)
buaian berendoi - Sekarang buaian berendoi pun macam sewa pelamin tau..
khemah - nie penting, sbb karang jemputan nak makan kat mana pulak kan
marhaban - Nasib baik, sebab mak memang ahli marhaban. Panggil kumpulan mak jer hehe
tukang masak - Pun nasib baik jugak, menggunakan khidmat Pakcik & makcik Ezan jer

uish rasa macam kenduri kawin pulak :) baru jer tahun lepas buat kenduri kawin utk emaknya. Alhamdulillah, tahun nie rezeki utk kenduri Afif pulak kan.

Family Ezan jugak decide utk buat kenduri tahlil arwah Abah selepas Zohor. Jadinya kenduri nie dari Pagi sampai ke Petang. memang penat giler. Pagi buat marhaban + akikah, Makan tengahari, kenduri tahlil, makan tengahari utk jemputan kenduri pulak.

Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. meriah habis hehe. Menu kami hari tue Kari kambing, ayam goreng rempah, acar jelatah, gulai lemak nangka, bubur kacang, kuih muih, limau sunkist. Ramai yang puji kari kambing sgt sedap, daging sgt lembut and tak berbau lansung.  Alhamdulillah..mula2 kami ingtkan lauk kari kambing tak habis, almaklumlah 2 ekor kan. Tapi rupanya licin ^_^...syukur. Nasi pun sampai habis. Kami masak lagi 2 periuk besar utk topup...Terima kasih kepada tukang2 masak i.e Mak Lang, Mak De, Mak Uda, Pak Uda, Mak Ngah, Mak Long, K'Zah & suami...terima kasih banyak2. Air tangan anda sgt sedap tau :P

Jom layan gambar Kenduri Akikah Afif ^_^


















hehe
gambar Mak Long mestilah special...kat atas sekali kan
ooo BTW Afif kena panggil Ezan, Umi tau :)

Da~~~~

Assalamualaikum

1 comment:

Airin Diana Anuar said...

aww.. dah besar dah afif!
Alhamdulillah.

happy gile aku tengok adik ko. congrates to her and hubby!