Wednesday, August 26, 2009

-::TErIMa kASiH MaK2::-

First time puasa sbgi suami isteri..tapi Ezan msh tak smpt nak berpuasa, sahur, berbuka dgn En. Hubby..die kn pg kursus induction utk confirm. keje gomen kan.. :D.. B kate, klu nak confirm ada 3 stage..Exam (B dah lpas), BTN (pun dah pegi) and last induction nie. Lame tau 2 minggu since 17 August hari tue (sehari lpas birthday sy ye :P)

Dah 2 hari sebenarnya Ezan bersahur n berbuka sorang2...dan 2 hari, mak n MIL tiap2 hari telefon, tnya kbr, tanya berbuka mkn ape...mak, mak..Sebenarnya Ezan th both mum nie rsau & kesian kan sy. iyelah sensorang kan. Mak2 jgnlah sedih k..sbb klu mak2 sedih, along lg sedih. Along ok.. Sbb thn lpas Ezan sh ada housemate utk berbuka same2, kdg2 en hubby akan temankan if housemate keje malam..

Jadi setiap hari, selalunya Ezan akan singgah bazar ramadhan beli makanan utk berbuka.. waktu berbuka tak mkn bnyk pun. Klu beli kuih, mkn kuih dulu biasanye. pastu solat maghrib, bc Quran, solat isya' & buat terawih (note: takde niat utk menunjuk, cuma ini aktiviti harian sy di bulan puasa nie). Terawih+Witir buat kat rumah jer, buat 8 rakaat. sekejap jer kan..selalunya, dlm 9:30pm dh hbs dah. Lepas tue barulah nak makan berat sikit. Alhamdulillah, sejak berpuasa thn nie tak pernah lg Ezan tertinggal terawih..& ini jugak aktiviti harian sy sejak 2 hari nie. (Minggu lepas sempat berpuasa+berbuka kat rumah mak & MIL and berterawih skali). Sekurang2nyer ms Ezan terisi sikit kan..

Utk B kat sane..syg th B sibuk, it is not what u want kan..syg pham. Cptlah B balik k..nanti kt dpt puasa n berbuka sm2 insyaAllah.

To both mum, along syg mak.. terima ksh krn ambil berat. Mak jgn rsau k.. Along betul2 redha utk semua nie. Along kuat sbb mak2 ada kat sisi along slalu kan.

Ya Allah, smoga aku diberi ketabahan hati spt mereka2 yg telah diuji oleh MU..

6 comments:

zee nazeri said...

Sabar yer Ezan..
Zee pun insyaAllah baru esok dpt
berpuasa ngan suami..

iNtAn aIzaN said...

Ezan pun harapkan En Hubby balik minggu nie
Ntahlah, tak dpt nak call die kat sane :(

Bestnye Zee :) masak sdp2 utk berbuka dgn husben tau

warh..jeles betul lah

~Pn.Ilah~ said...

sabarlah Ezan, sya pon mcm tuh...'kita serupa'..huhuhu..

Mr. and Mrs. Mizan said...

salam singgah..
nice blog too..

~mrs mizan

.::WaNiE::. said...

banyak-banyak sabar ye

rupenye wani yg selalu merungut kene sahur sorg2 rupenye2 kesian lagi kat ezan..

iNtAn aIzaN said...

K'Ilah,

kite nie senasib kan... apa yg Ezan slalu ckp kt diri sendiri bnyk2an bersabar, insyaAllah, Allah mudahkan segalanyer..amiin

Mrs Mizan,

welcome :) jemput singgah lg

Wanie,

La knape pulak..husben tak nak bngn sahur ker :)