Friday, August 14, 2009

-:: JaKArTa+ bANduNg ~ kUAla LuMPuR::- (1st EpiSode)

Rentetan dr post yg lepas :P ...


HARI PERTAMA (26/7/2009)

Fight dr Malaysia kul 7.30 ke Jakarta..so u all bayangkan lah kul bape nak check inn tue hehehe..kami smpi kat LCCT around 5.30 pg. Check inn dulu siap2, solat subuh and tunggulah diorang pggl utk naik 'belon' airasia tue :P .. Sekejap jer dh smpi jakarta kengkawan. 2 jam penerbangan..



(Br smi Jakarta airport..muka bersemangat betul nak gi shopping hehehe)


Dr Jakarta kami terus ke Resort Dago Pakar, Bandung..actually kami menumpang di rumah kawan km (dulu satu opis, now duk kat Indon ikut husband) jimat duit kengkwan :) fresh up+makan+solat dulu.. Dlm around kul 3pm (waktu Msia kul 4, kat Indon lewat sejam yer) kami terus ke Rumah MODE, destinasi pertama kami. Kakak2 nie shopping tak hingat punya..lupa daratan sungguh, except me ye :) Kat sini Ezan cm beli 2 helai Shawl + Kemeja utk opis. Mana taknyer, baju budak2 yg brand2 tue mcm Guess, Polo, oshKosh, Baby gap tue kat sini dpt RM10 sehelai, sapa tak giler kan :) owh, dlm otak dh terbayang nak shopping utk baju anak2 nanti, insyaAllah satu hr nanti. Pastu meleret2 lah kami..Owh, lupa plak nak bgth, if kengkawan dtg nak shopping brg factory outlet nie kat sini, terus jer kat Jalan Dago, kat sini semua kedai2 factory outlet..sepanjang jalan yer..Mmg boleh jd giler tau..Boleh ckp kami pegi semua kdai factory outlet nie. Kami pergi Clover, Donatello (handbag+Kasut), The Heritage and etc...



Punyalah semangt bershopping..smpi lp makan yer kakak2 nie huhuhu..kami makan kul 10 mlm yer..aduhai lpar sungguh. Nasib baik mkn kat tmpt best tau. Mmg rekemen lah kat kengkawan utk dtg sini..KAMPUNG DAUN..mmg best giler..konsep die, berasaskan pondok2, keliling hutan, ade waterfall lagi tau. Tapi klu dtg sini kn pkai shawl or bwk jaket..sejuk giler kat sini..atas bukit..makan pun sedap tau..Klu dtg sini lagi, wajib singgah lg hehehe







End for Hari Pertama :) Next post kite cite hari kedua pulak k :)


Happi Weekend kengkawan...


Da~~~

2 comments:

rockymeet said...

Thanks for post. It’s really informative stuff.
I really like to read.Hope to learn a lot and have a nice experience here! my best regards guys!
--
rockymeet
--
seo jaipur--seo jaipur

AzimahAzri said...

bila dh shopping sampai lupa nk mkn,lapar ilang bila tgk brg2 :D