Tuesday, March 31, 2009

SeSi DaTIng+MeNgHabisKan DuiT

Lama rasanya tak cite psl aktiviti weekend kami

Minggu nie En Jaafar balik awl yer kengkawan :P hari jumaat die dah sampai s.alam. Kebetulan ada kwn die nak balik Melaka then die tumpang..one way kan.Selalunya die smpi shah alam on Sabtu pagi tau. Bayangkan sekejap jer waktu sy dengan die kan..So minggu nie lame lah sikit dpt jumpa suami sy tue hihi
And guess what, minggu nie suami sy ajak dating pulak (teringt zaman belia remaja dulu hahah)

Hubby: syg, minggu nie kite gi jalan2 ek
Me: Nak gi mane?
Hubby: Erm, kite g tengok wayang, mkn2, shopping
Me: (Senyum dalam hati) warh bestnyer…..

So, minggu nie kami pegi JJ Bukit Tinggi..Sampai jer kat sane, kitorang pegi beli tiket wayang, cite “My Bloody Valentine”…oo sgt ngeri yer cite nie kengkawan. Tapi not bad lah cite nie..best jugak, cite psl serial killer..Keluar dr wayang dah dekat 2:30pm, kami decide nak solat..Sy tak solat jadi sy duduk kat luar sementara tunggu En suami solat..

Habis solat kami masuk Jusco..shopping time :P (Minggu nie dpt gaji tau, jadi minggu ni minggu membelanjakan hasil penat lelah kite kan). Mula2 sy gi renew my Jcard..dah expired rupanya..terbang RM12, utk setahun renew..Lepas tue kami pegi kat tempat ladies shirt..Sayalah nak cari seluar keje.Dah lame tak shopping seluar keje..belek punya belek sy dapatlah 2 helai seluar..2 helai apa lah sgt kan hahaha.

Dah pusing2 tue br teringat nak mkn. Sebenarnya b/fast tadi kami dah mkn berat. Pg td sy dah buat ns goreng, sgt kenyang.Jadi kami dah skip mkn thari...Jadi nie br teringt nak mkn. Mkn petang, kul 5 lebih hihi..

Habis makan on d way balik nak gi kat kete. my hubby singgah kat Padini. Tahu tak die boleh nak shopping baju keje die pulak..Tak aci sungguh kan..kitenye suar keje dalam Jusco jer..die Seed lagi :P Sebelum tue sy dah tnye die tak nak beli baju ke, die kate TAK NAK yer kengkawan..owh tetiba pulak bertukar fikiran..so isteri nie pun temankan lah en suami nie..at last die pun dpt kemeja utk keje die dua helai..

Finish kat JJ Bukit Tinggi

Dalam kete:

En Suami: Kite pergi SURVEY sofa nak tak?
Isteri: (sgt rajin betul suami sy nie) ckp dalam hati yer kengkawan :P ... Suka hati, syg ikut jer.

Kami masuk 2 -3 kedai sebelum kami jumpa yg betul2 berkenan (berkenan bermaksud bersesuain dgn bajet poket kami yer :P) hihihi...Akhirnya kami pergi kat kedai Perabot HLG kat Pelabuhan Klang. Kedai nie mak mertua sy yg tunjukkan sbb die kate kedai nie kedai trun temurun family suami sy beli perabot. Setelah berdiskusi dan berkira2 dengan bajet yg kami ada, akhirnya kami decide nak pilih sofa nie..cantik tak...



Modern concept, 1+2+3..washable and good quality..(sebenanya sy nak sofa L-shape,erm nmpknye tak dpt lah kan) lepas byr deposit n diorang janji nak hantar Monday. Which is now sy dah dpt pun..Cuma tak tahu nak kemas macamane???????? Kelakar pulak, tadi ingt nak SURVEY jer skang DAH TERBELI pulak..terbang lagi duit fuh…………

On the way balik ker Shah Alam, dah almost 8:30 pm…EARTH HOUR..so me n my hubby wat count down dalam kete J ramai yg menyahut seruan WWF nie..smpaikan stesen minyak pun tutp lampu tau..bagus2.rumah kami mmg dah kira sambut sbb memang tak bukak since pagi tadi..Kami direct pegi Giant Putra Height..nak shopping brg2 dapur pulak..sampai lah kul 9:30 barulah decide nak balik rumah..On time waktu EARTH HOUR habis…hehhehe

Balik rumah dah penat sgt..lepak jap, mandi, tgk tv, n ZZZZzzzzzzzz

Hehehe….terpanjang pulak story kali nie


6 comments:

PadNani~~{@ said...

wahh..bestnye dapat sofa baru=)

iNtAn aIzaN said...

memanglah best dpt sofa baru =)
yg tak bestnyer duit pun habis cepat jer bulan nie hahahah

PadNani~~{@ said...

xpe zan..sofa tu kira asset..bukan beli selalu!

nak recover cost..kena puasa selalu la gitu=)

Foreverlove said...

Hi Izan,
Best lar dpt sofa baru...
Cantik..leh rekemen i beli kat ctu nti...

CoNniE said...

woww... nice sofa, suke tgk kaler nyer...

pi JJ bukit tinggi ek?

kite pon salu pegi situ.. hehehe..

iNtAn aIzaN said...

terima kasih atas puji2an tue :)

To Diana:
boleh no hal, nak beli same pun boleh :)

To Nani:
haha, betul lah nani.kena puasa lah gamaknye.Actually aku n Jaafar ada deal..Utk furniture kami kena beli satu jer utk satu bulan.so bulan nie punya budget dah habis lah :) nak beli lain kena tggu bulan depan pulak

To Connie:
Thanks..tuelah kaler die warna kelabu..oklah dengan combination kaler umah Ezan :)
Owh, slalu pegi sane jugak ek..nanti bolehlah kite wat blind date kan :)