Thursday, March 12, 2009

Penat + StreSs

Warh..rindunye kat 'rumah' kedua sy nie..blog sy =)


Keje berlambak2 sgt sekarang nie :( plus stress dgn ofis politik. Kekadang rs tak tahan sgt. Lately selalu sgt sy mengadu kat En.Jaafar.Sian my hubby..Jenuh die nak menasihatkan sy. Tak cukup mengadu kat suami, sy mengadu pulak dkt boss lame..Hate this environment. Kite bersusah payah and then org lain yg dpt name. Yg paling sedih, when he/she pura2 baik dn kite but then belakang kite cucuk kite..Setuju tak klu sy kate klu nak naik pangkat kena pandai kipas bos rather than struggle doing all the job?


Maybe i'm not that type.take chances without doing the job..like makan gaji buta atas penat lelah org lain..Org lain kat sini balik keje kul 5.30 but me still stay until maghrib and sometime smbg keje kat rumah. (sori ek, nie bukan nak tunjuk sy nie rajin tp kesal dgn sikap org yang tak pernah hargai penat lelah org lain)..


K lah..sekurang2nyer lega jugak bile msk blog nie..share the stories with my blogmates.
=) Da....

3 comments:

PadNani~~{@ said...

salam zan..

fuhh..dalam dunia keje ni, mcm2 perangai manusia kita jumpa. org yang naif mcm kite ni, mmg selalu di ambil kesempatan oleh org lain.

zan, yg penting kita bekerja utk rezki yang halal dan berkat kan=) Hanya Allah yang Maha Mengetahui segala2nya..

Sabar ye Zan..itu jgk yang aku selalu ckp pada my hubby sayang..Semoga kesabaran kita berbalas satu hari nanti.

P/S..itu fungsinya blog..share wif others kan=) take care dear

Foreverlove said...

Hi Izan,

Emmm,setuju sgt ngan cite u tu..
Macam2 cara org wat utk dpt kesenangan cepat..
memang tak best pun politik2 ofis ni kan..wat tensen jer..
Anyway sesame lar kite bersabar.
Yang penting kiter tau ape yg kiter wat..tul tak?
Kepuasan diri sendiri :)

miDguRL said...

cak cak cak hehe
ai k'aizan hehe