Monday, August 04, 2014

-::Bercuti Ke Langkawi::-

Satu lg post baru..warh rajin btul Ezan update blog yer ^_^ klu tak senyap sunyi sepi jer haha. Entry nie Ezan mls nk tulis bnyk, cite sikit2 jer..gmbr bnyk...ok tak hehe

Apa yg ko merepek nie Ezan oiiii....

Alah uolls..ni cite Ezan g bercuti ngan kengkawan kt Langkawi. Btul2 seminggu b4 puasa. Misi kali nie nk g lepak2, mkn2 ngan shopping cekelat haha.

20 June 2014 (Jumaat)
Flight Ezan ngan kengkawan g Langkawi kul 9 mlm. Ezan tak ambik ct pun...blk keje terus g airport. Nsb baik Putra Height nie dkt jer ngan klia2 lor hehe. Smpi awal pun. Kami smpt minum ngan solat maghrib skali.


Tngok punyalah mls...ambik gmbr kt IG jer hehe. Nie gmbr ms tgh tggu flight hehe. Ingtkn flight kosong, rupanyer penuh...ramai tul g Langkawi ^_^

Smpi Langkawi dlm kul 10 lebih. Nsb baik Ezan dah booked kete sewa. Tp yg geramnyer..takde saper tggu pun. Hampess tul..tpaksa 2 - 3 kali jgk call agent tue. Dpt kete pun, kete kotor giler..adoii. hrpkn murah jer. Ezan mls nk share agent nie ngan uolls. Sbb xbest langsung pun. B4 booked pn mcm2 hal tau.

First skali km g isi minyak dl. Berkelip2 die bg kete tue. Hampess huhu. Dr petronas br km g mkn. Agak femes jgk restoran tue. Depan sikit jer dr Petronas roundabout. Kedai sebelah kanan. Recommended..sedap hehe. Lpas mkn br check in..Ezan booked hotel Asia..kat Kuah.

21 June 2014 (Sabtu)
Pg lg km dah kuar. Cari kdai utk bfast. Susah wei nk cari kdai mkn pg2. Klu kt sini bersepah kan. Ms tue dh kul 8 lebih kot. Adoii. Lpas bfast km terus ker Cable Car. Singgah jap kt Perdana Quay. Ambik gmbr lah kan. Ape lg haha



Dari Perdana Quay kami terus ke Cable Car. Ezan rasa setiap kali ke Langkawi Ezan mesti naik Cable Car. Kali nie pun ntah kali ke berape Ezan naik hehe. Nie kira nak temankan kakak2 berdua nie jer. Alhamdulillah, orang tak ramai lagi. Cumanya Jambatan tgh2 tue dah tak boleh naik. Tgh buat major renovation








Dari Cable Car kami ke Makam Mahsuri. Kami tak lame pun kat sini, mungkin sudah beberapa kali sampai (dah hafal pun selok belok dalam kawasan makam mahsuri). Cepat2 jer kami nak balik..sgt panas terik pulak tue huhu



Dari Makam Mahsuri kami ker Beras Terbakar. Beras terbakar nyer dah tak nmpk dah..ramai org datang nk g shopping jer. Especially kain batik + kain pelikat..sempat jg Ezan sambar kain2 batik n pelikat utk hubby & atok. Laju-laju jer kitorang beli, memang dah tak larat sgt dah. Tak lunch lg wooooo...

Sebagai bukti, pernah sampai kat sini haha

Lunch kitorang singgah restaurant 'Chef Corner' dekat ngan roundabout airport. sedap & recommended ^_^. Maaflah yer, gambar nie jer yg ader hehe 


Lepas 'melantak' tak ingat tue kami terus ke Nusantara Maju. Apa lagi wei, shopping minyak gamat ler hehe. Sebenarnyer ade banyak jer syarikat2 jual minyak gamat nie. Bersepah kot. terpulang kat korang nak singgah maner :) 

Nusantara Maju.

Akhirnya, aktiviti ditunggu selepas seharian berjalan..SHOPPING time..........shopping pinggan mangkuk ngan coklat ler. Gambar non-ado, sebab dah tak ingat nak ambik gmbr dah haha. Eh lupak pulak nak bgth, Hj Ismail Group dah ade Mall besar tau. Same jalan nak gi Idaman Suri. Kitorang shopping cekelat jer kat HIG. Pinggan mangkuk beli kat Idaman Suri. Berbaloi2 haha.

Aktiviti malam pulak, kami dinner kat Restaurant Wan Thai (thailand seafood) ..bit pricey tapi korang kena datang jugak sedappppp..Servis pun tip top tau. Cumanya korang kn datang awal tau. Penuh jer memanjang restaurant tue. Korang kena try otak-otak (serve dlm kelapa muda), ayam pandan ngan tomyam campur..

3 orang makan rasanya less than RM80 (Untuk menu yg kami ambik nie lah hehe)


21 June 2014 (Ahad)
Pagi nie kami keluar lewat sikit. Mmg plan nak check out terus. Untuk elakkan coklat2 yg dibeli cair, kami tumpang dulu kat Hotel Asia nie. Klu bawak berjalan takut cair kat dlm kereta. Kami terus ke Dataran Lang. of coz lah kena singgah sini kan. Gambar wajib kena ambik gambar lor 




Masa ambik gmbar nie, tersangatlah panas korang..Mata sebenarnya dah berair2 dah tahan panas. Jadinya muka mcm ala2 senyum+panas+marah lah tue haha. Kami sempat jugak jalan kat dalam jeti. Breakfast+lunch sekali kat dalam foodcourt jeti. Tak sedap pun huhu. 

Hari nie tak sempat ke mana2 pun. Topup sikit barang2 yang tak sempat beli then terus ke airport. Sengaja pegi awal, nnti senang hehe. Senang nak timbang sebenarnya. Sib baik malam sebelum kami dah tambah luggage lagi hehe. Angkara over membeli haha

 3 orang...3 trolley ok. Banyak giler hoho

travel partner..K'Aie and K'gee

Itu jer kot haha. penat lah nak taip banyak2. Gambar nie pun Ezan pilih2 jer. Tak larat nak letak semuanyer. Mahu penuh/ berat plk blog Ezan nie hehe. 

End Journey to langkawi ^_^

6 comments:

Jari Manis said...

you ouls semua nampak gojes tau...red ladies comei semua nya terutama Ezan larr heee...bab kereta sewa tu mmmg sakit hati coz JM pernah kena..dpat yg mmg boleh speed dalam 60-7-km/j je pastu kondisi mmg hazab..nak murah katanya..dapat wira sedan..minyak tu mmh nyawa2 ikna lah..murah x murah jgk dalam RM80 sehari tension

Byk nyer sopink...habis dah..siap dalam 1 entri je heee

Aty_Fared said...

suka gi langkawi ni..besh kan..ada rezki nak gi lagi.. :)

Nurulaizanhusin said...

Salam JM,

Selamat hari Raya JM ^_^
Kebanyakkan penyewa2 kereta nie melayu/ islam plak tue. Tapi perangai tak menggambarkan islam. Ckp bkn main manis lagi huhu.

Sopink mmg tak hingat nyer..tapi bukan Ezan. tue kakak2 tue haha. Ezan sikit jer :)

Nurulaizanhusin said...

Selamat hari Raya Aty,

^_^ best kan g Langkawi. Rasa mcm2 nak beli kat sn. Sbb murah sgt nak bandingkan rege kat sini.

InsyaAllah Aty, ada masa & rezeki lebih..sampai lagi kat langkawi tue

Elly Latif said...

assalamualaikum. nak tanya. kalo beli barang2x ni. naik flight , ada kena tax tak? nak pi sana 28 hb ni. huhu

Musecar.com said...

Artilel yang menarik untuk perkhidmatan kereta sewa boleh tempah di website saya,
kami menawarkan kereta sewa pada harga terbaik Di langkawi

http://musecar.com