Wednesday, January 15, 2014

-::AzaM Di 2014..HeHEHE::-

Salam Isnin kawan-kawan :)

Hari nie tiba-tiba nak update pasal azam 2014 hehe..Yes, Ezan mengaku banyak sangat azam2 yang lepas yang ter 'miss'..sama ada terlupa, buat2 tak tahu or sikap sambil lewa Ezan sendiri kan (mengaku ikhlas punya haha)

Semua orang ada perancangan masing2 kan. Ada yang nak memiliki rumah sendiri, punya kereta besar, meluaskan perniagaan, nak kuruskan badan..Uish banyak lah..

Ezan pun sendiri tak terlepas jugak nak ada azam untuk tahun nie. Meh Ezan share dengan kawan2 k:

1. Nak kuruskan badan dan sihat
Actually nie azam setiap tahun pun ^_^ cuma kali nie semangat tue lebih sikit. I'm not hope kurus macam model. Enough untuk badan tue rasa fresh, and you can walk with confident. Tak payah nak risah your big tummy (unless i'm pregnant), peha yang besar (which nampak sangat buruk when you wear jeans) and muka yang temban sangat2. Honestly and having all these problem :( The worst part, when people keep asking you, Dah pregnant ker? just because badan you dah bertambah besar. Yes, setiap cakap orang tu adalah doa..which Ezan pun really hope for that..cuma malu nya bila it is not true..it is because of my big tummy jer..huhu malunya :(

Ezan juga terlalu malas nak senaman. That's why i'm become a true fat huhu..tahun nie, meh kt senaman ramai ^_^


2. Berjimat dan tambahkan wang simpanan, investment
Alhamdulillah, sehingga ke hari nie, Ezan dapat menyimpan sedikit duit. Untuk disiplin, Ezan memang tolak duit saving fr. gaji Ezan every month. Double alhamdulillah, Ezan masih dapat memberi duit bulanan kepada emak..Cuma kadang2, bile perlukan duit lebih, Ezan terpaksa korek balik duit saving tu kan. Jadinya azam tahun nie, Ezan nak kurangkan perbelanjaan yang mengarut2 nie. Habiskan hutang kad kredit secepat mungkin. Penting nie kawan2.

InsyaAllah, tahun nie i'm looking for 'promotion' as promise masa mula2 transfer to ofis baru nie. Doakan untuk Ezan k. Dapatlah tambah sikit duit ^_^ or saving.

Untuk investment, sejak setahun lepas, Ezan dah start wat perlaburan tru Public Mutual..Thanks to my x-colleague Aniza. She's full time agent for Public Mutual (resigned fr. Proton and doing this business). Sesiapa yang berminat, boleh beritahu Ezan k. Nanti i'll pass to Aniza. trust me, she is good agent for you.

Cuma untuk tahun nie Ezan ingat nak tambahkan sikit duit simpanan tue. Yes, Ezan dalam planning untuk buat business kecil-kecilan ni. InsyaAllah...


3. Start a Fresh for everything
Besar maknanya nie kan :)

Susah Ezan nak beritahu semuanya kat sini. Banyak perkara Ezan nak kena lepaskan..I have to start with a fresh way..Honestly i'm a bit clumsy when it comes to start a new thing. Tapi kali ni, Ezan kena try to relax, redha untuk semuanya. Betulkan, sebenarnya kalau kita rasa susah sangat hari ini, sebenarnya ada ramai lagi susah daripada kita. Jadi kawan2 redhalah untuk semua perkara yang hadir dalam diri kita. InsyaAllah ada jalan ketenangan untuk semuanya..amin ^_^

I'm looking forward untuk sambung master. InsyaAllah, after hubby habis sambung Master die, Ezan pulak nak sambung master. InsyaAllah, everything must start with Niat kan...

This year Ezan memang planning for my self development, career development..everything for my inner strength

Moga Allah berkati segalanya




Itu jer kot yang Ezan terpikir hehe. Ini pun rasa berat sangat tanggungjawab nak kena buat..InsyaAllah, doakn untuk Ezan k

^_^ Lurve Ya

Assalamualaikum

2 comments:

Airin Diana Anuar said...

Amin!
Moga ape yg dihajati, become reality

Always pray for you babe :)

firDEE said...

InsyaAllah!
Selamat tahun baru!
:-)