Monday, September 14, 2009

-::sELaMAt hARi rAya sEMuA :D::-


Warh, dah nak dekat raya nie :P tak sbr betul nak beraya nie..raya kat mana tahun nie kengkawan? kami (ezan & en Hubby) setelah 'berdiskusi" akhirnye kami memilih rumah mak klang aka rumah my MIL di Klang (poyo betullah ko nie, org lain balik lagi jauh lah :P).

Sedih jugaklah, wpun rumah my mum bukannye jauh sgt pun, kat Btg Kali jer. bukannyer jauh kan Btg Kali--Klang, tapi yelah kite nie kan klu boleh nak beraya dgn family ms pg raya kan. But truly excaited jugak tau...Why????? Yelah first time beraya sebagai suami isteri, dgn mak mertua kan. Hope raya dgn MIL se-happening mcm kite beraya dgn keluarga sendiri :D.

Klu ikut plan, malam raya kami dah gerak ke Klang (yelah tak kan nak balik, ms pg raya pulak kan, lempang skali ko nie Ezan hehe) menantu yg baik, kenalah tolong mak mertua kan, wpun menantu nie bukannye pandai pun memasak :) setakat makan utk sendiri2 bolehlah kan. Mak mertua sy nie org terengganu. Jadi masakan nyer haruslah org terengganu punya masakkan. En hubby cerita, pagi2 raya selalunya mak mertua sy akan buat ns dagang. Bestnye kan...

Utk mak mertua Ezan dah siapkan kuih raya :) beli jer..duit raya? my hubby yg settlekan hehe. Sebelah my side, Ezan settlekan pulak. Alahai nsb baik raya setahun sekali jer kan :P

rumah sendiri...kenalah kemas jugak kan. so last week kami pegi Sunway Piramid & JJ bukit tinggi cr langsir.potong rumput pun dh jugak.. ingt dlm besok @ rabu dh boleh kemas mn yg patut kan.

Nak ry nie busy lah pulak..sebelum terlupa, Ezan nak ucapkan Selamat hari raya utk kwn2 semua. Mana yg balik kg tue, hati2 di jalan raya k. smoga perjalanan kwn2 semua slamat smpi..Maafkan klu ada slh silap, terguris perasaan ker :P

Salam Aidilfitri utk semua..

Ikhlas

3 comments:

dianafirdaus said...

Hehehehe..for my side here..this year beraya umah i..uhhhh..i likeee!!!anyway,umah MIL pun tak jauh jugak..kat Johor jugak cuma daerah lain jerk...
Perjanjian dah dibuat sebelum kahwin lagi..huhuhuhu :)
So tak de ler perkara berbangkit lagi :)
Tak pe,we all bergilir2...nxt year umah MIL plak ;)
Baru adil kan...tul tak ;)

Selamat Menyambut Hari Raya..Maaf Zahir & Batin....

zee nazeri said...

Selamat Hari Raya jgk utk Ezan & Suami. Excited kan first time raya sbg suami isteri. Takleh nak bygkan pagi2 raya tu nak cium tangan suami, mesti syahdu abiss..
Nasi Dagang org Trg besh..beruntung MIL org Trg..

Mama Qaseh said...

selamat hari raya aidilfitri ezan..
Mintak ampun n maaf okeh..