Wednesday, September 09, 2009

-::ChEcK LiSt rAYe::-


Alhamdulillah, hari nie dah 19 hari kite berpuasa. Rs sekejap sgt bulan ramadhan kali nie kan...so kengkawan dh buat check list utk raya nie ker :D standard lah kite kaun hawa nie kan, raya2 nie mcm2 nak kn pikir..kaum adam rsnyer lebih senang serahkan tugas2 kpd yg lebih arif :P (apsal ko ckp formal sgt nihh!!!!)


Mine, lebih senang bersederhana (alahai ckp je lah uangg nyer enggak ada Ezan hahaha). Baju raya?? ade ker? tak sempat nak tempah pun..nantilah klu ade rezeki nanti ajak En hubby shopping same2, beli baju siap. dptlah sedondon kan :) tapi sebenarnya baju kawin dulu ade jer. br beberapa kali pkai..ntahlah, B balik nanti br nak discuss..shopping last minit lah nmpknyer. Klu ikut baju not my priority tahun nie..cm nak kasut & handbag raya jer hahaha. B boleh ker??? :D

Gambar Hiasan :P


Kuih raya, duit raya...semua dh settle. tggl nak ambik jer lagi. So kali nie dh besar sikit jumlahnyer kan :P (utk korang yg single mingle tue hargailah saat bujang anda yer) yelah utk my side, sblh mak mertua lagik. utk rumah sendiri, tak beli apa2 pun. (mcm tak nak bg org dtg beraya jer :P)


Yg pasti, raya nie akan lebih bmakna kan,insyaAllah..semoga keberkatan ramadhan dan syawal nie akn bersama kite slamanyer. Bagi Ezan sndiri, beraya bersama suami dn keluarga dah cukup bermakna kan..


Ya Allah, aku bersyukur di atas sgl nikmatmu, Smoga kdtg syawal ini akan memberi sejuta kebahagiaan dn kegembiraan buat ku dn org2 disekelilingku. Amin


4 comments:

azieaz said...

wey cemane?? hahahaha..'kerja' sokmo ke?? hahahha...best zan da ade bb..tahun ni ko bedua dlu..insyaALLAH thn depan bertiga kot!.. aku tahun ni da bertiga..tahun depan..Bertiga lg..hahahahaa..tp kalo da rezki kan..hehehee

.::WaNiE::. said...

huhuh tngok kasut ..kasut xbeli lagi ni!! huhuhu

~Pn.Ilah~ said...

Wah sakan ada kasut n beg baru lg..besh2!! nk jugak...hehehe

mama fasha said...

zan dtg umah aku or umah ery jejalan raya nnti... umah aku takyah la sbb aku da nak pindah salak tinggi.. da dpt tukar ke putrajaya..