Tuesday, July 14, 2009

-::ShEdihNyER..SaYeR :( sOb..soB::-

Dah tiga minggu lebih sy tak jumpa En hubby :( bnyk sgt aral melintang. Student baru & En hubby kn pegi kursus BTN minggu lepas. Rindunye sy dkt en hubby..

Bertambah sedih bile sy call En hubby pg nie die kata tak dpt balik minggu nie. Minggu nie, smua lecturer kena ganti kelas utk ganti cuti hari raya nanti..sebak sgt bile ckp dgn die td. Bile dah tak tahan sgt, then i hv to cut off the phone. En Hubby suh sy jg diri baik2.. tapi sy th En Hubby pun bukannyer sihat sgt. smlam die kata tak sedap+pening kpala. Ya Allah, tabahkanlah hati kami berdua..Bukan ini yg kami pinta, namun kami ttp redha utk smua dugaan ini Ya Allah..

dah tak tahan sgt td..tersedu2 menangis kat tepi tangga..nasib baik takde org lalu lalang..Itu jer yg sy mampu buat..sob..sob. Sy paham keadaan menyebabkan kami mcm nie, cuma mungkin perasaan isteri melebihi sgl nyer..

Klu boleh, sy tak nak sgt nangis depan En hubby..sy tak nak die susah hati. Hidup berjauhan ni, buat Ezan jd lebih tabah, wpun kdg2 air mata nie tak pernah kering bile teringatkan die.

26/7 nanti pulak, sy dn kengkawan akn ke Jakarta+Bandung..rs malas sgt nak pegi. if sy pergi maknanye 2 minggu lg br sy dpt jumpa en hubby.Ntahlah kengkawan..sy plan nak pegi melawat En hubby kat sane..takpelah dpt jumpa sekejap jer pun kan. Tuhan sj yg th rindunya sy dkt die

Kengkawan, really need ur advise..is either sy pegi mlawat en hubby mengejut kat sane (without telling him first, sbb tak nak ganggu die lagipun whole day sabtu die ada klas, xpelah dpt jumpa die sekejap pun) and next weekend just go to Jakarta or next weekend tak payah pegi Jakarta pun..drop all your ticket, fees for hotel n everything.. actually tiket nie, ezan n kengkawan booking sblum Ezan kawin lagi.year before.

or, kengkawan ada idea lain?

mungkin, nasihat kengkawan dpt ringankan beban Ezan kan...

9 comments:

AmiYs said...

Ezan, jgn la sedih2... nnti saye pun nak nangis gak.. hukhukhuk...

hmmm.. ape kata Ezan buat surprise kat hubby. lagi pun rugi la Ezan dah byr sume tu...

sabar ek... kita kat sini pun same jugak rasa mcm Ezan... sebulan skali bru dapat jumpe...

rindu toksah ckp la..

~Pn.Ct.Noraazillah~ said...

Ezan, sabar k..ni just dugaan di alam rumahtangga..apakata kalu ezan yg pegi jupe jaafar..wt suprise gtuh?hoho... :)

Jaafar ktner skrg??dia lect eak??erm ezan kenal tak kwn jaafar yg nama sharul@kublai?dia dh kahwin kan?korg ada pegi tak??akak just nk tgk pic dia...

DianaFirdaus said...

hi ezan...fren jgn ler sedih yer..bila bace terasa jugak hati sy kat cni...kita semua same PJJ kan...amiys..azillah pun rasa cam tu jugak k...kite same2 kuatkan hati...
Tul kalau ingatkan diaorg ni...conferm mengalir air matakan..tapi jgn ler wat camtu...tak elok....sabar yer...

Ezan wat suprise jer kat dia...mesti dia happy kan...kalau tak dpt spend time for the whole day..dpt kuar mkan mlam jap pun ok ler..leh dpt semangat ckit bile jumpe dia nanti...kalau diana..diana dah gi sane dah..tak kira..hehehehe...
Emmm..ttg tiket tu....how expensive the ticket???kalau tak mahal tak yah gi ler ;p
Jumpe hubby lagi best :)
Coz kalau awk gi sane pun..dgn hati yg sedih pun tak best kan...nanti tak enjoy ur trip...
Anyway...just nasihat n pandangan jer ni...keputusan di tangan anda yer ;)
Ape2 hal,hubby awk kat darat..leh drive or fly gi jumpe..tapi hubby we all yg jauh nun di laut ni..lagi ler sedih :(
Kita mesti kuat yer....take care fren!!!

Izzatis.Jerr said...

Dear Ezan...

Please do so what ever you can do to meet ur hubby love!! Just click online ticket to Penang on Friday..Mas sekarang tgh murah ticket...nak zt survey kan?? will do anything for you my dear...

iNtAn aIzaN said...

Salam Amiy,

thanks dear
Ramai org kate, kite nie kuat sbb hidup bjauhan dgn suami
tapi org tak tahu kan, sedihnyer kite bile teringat kan suami
Ezan th, Amiy lg tabah..dlm berbadan dua, berjauhan dgn hubby
smoga Ezan diberi ketabahan mcm Amiy, insyaAllah

:) good idea
Ezan aku cb renung2 kan
----------------------------
Salam kak Ct aka Pn Ct Noraazillah :)

Ezan kenal Kublai tue :) tapi ms wedding die tak pegi
Jaafar tak balik..tapi maybe die ada kot gmbr wedding die
nanti Ezan tanya jaafar k

Die lecturer kat Kolej Kemahiran Tinggi Mara, Balik Pulau, PP.
Tuelah kak, ingt nak suprise jugak
tapi rsau pulak klu die marah
agak2 die marah ker ek :)

thanks Kak
------------------------------

aloha dearie :)

tuelah, ssh nyer hidup PJJ nie kan
sekejap sgt ms kite dgn En Hubby kan
Tuhan sj yg tahu perasaan kite, tabahnyer hati kite nak mlalui hidup bjauhan dgn yg tersayang

Itulah yn buat Ezan berat hati
honestly mmg Ezan tak ada rs ape2 pun nak gi Jakarta+ Bandung
member2 lain dah seronok sgt
:( hati berat nak jmpa Hubby

ntahlah..
bnyk kali Ezan tnya die
die kata pergilah, sbb Ezan dah plan lame

susahnyer hdup bjauhan nie kan

Semoga kite diberi kekuatan utk menghadapi smua dugaan ini

-----------------------------

Zati dearie

Thanks zati
u know what, sometime rs nak bhenti jer dr sini
pindah sane & duk ngan jaafar
start with new life

just waiting my contract rental dgn real property end this year..

mama fasha said...

zan,
sedih jer aku baca cerita ko nih.. rasa cam nak nangis jer... wp tak pernah berjauhan mcm korang... nak buat camnerkan... mmmm best gak klu ko g surprise die...

zan,
ni nasihat aku yer... memandangkan aku kerja kat hospital yg terlibat ngan H1N1 better ko takyah g la... H1N1 skrg ni dah tak terkawal.. org tempatan pun dah banyak yg kene.. tp klu ko nak g gak, buat lgkh2 berjaga2 cth pakai mask ker... risau zan.. aku tau la keadaannya camner...

so terpulangla kt ko yer...

iNtAn aIzaN said...

Inang thanks

tuelah mak aku pun kt jgn pegi..risau katenye
ntahlah inang..mmg ssh hidup bjauhan
aku kn kuat kan
rmai jugak kwn2 blogger nie yg duk PJJ Nie
mostly husben keje kapal

doakan aku kuat inang

:(

PadNani~~{@ said...

Salam Zan,

hows ur feelin rite now? hope makin ok..berat aku membaca enty nih, berat lagi bahu ko memikul kan:( try to drop comment aritu..tp x boleh!

emm..kalau aku sure dah fly ke Penang kot..
n then lately ni pun byk cerita tak best kan kat luar tu;( (esp..Jakarta) sure mak n hubby ko pun risaukan..
Apepun, aku doakan yang terbaik buat ko n family k. Cian ko..sayang ko!

kayteeze said...

Masih sedih lagi ke ?

Janganlah gitu....

Kalau kak tie, antor je kad istimewa (atau something sweet) melalui DHl atau apa2 jenis PosLaju... Tentu dia surprise...

Lagipun kalau nak pergi jumpa dia, takut menggangu je...