Tuesday, June 30, 2009

-::TafAkur sEjENak::-

Sebenarnya, Ezan br terbaca post dr Hajar, sahabat di alam maya nie. 25 June 2009 genap tiga tahun usia perkahwinan diorang. Tahniah, smoga ikatan kalian berkekalan hingga ke akhir hayat.

Sayu hati, bile terbaca hajat dan doanye kepada Allah S.W.T memohon di kurniakan zuriat..Selama lebih 3 tahun dan mungkin ada sahabat2 yg lain juga mengalami nasib yg same. atau mungkin lebih lame..Perkahwinan Ezan & suami yg baru menginjak bulan ke 7 pd Julai nie juga mengharapkan agar diberi kesempatan, kegembiraan dan kemuliaan menjadi ibu dan ayah kepada bakal zuriat kami. tabahnye sahabat spt hajar dan mungkin rmai lagi kwn2 di luar sane. Semoga ezan dan suami di beri ketabahan seperti kalian.

Jauh di sudut hati, kami mengharapkan kehadirannya agar dpt melengkaplan ikatan perkahwinan ini. Pengikat kasih syg kami. Itu juga doa Ezan dan suami setiap masa..Mungkin belum rezeki kami lagi kan. Kami percaya setiap aturan yg Allah tetapkan pasti ada hikmah dah jawapan di sebalik segalanyer.

Sbb itu, kami tidak akan pernah bhenti berusaha, berdoa..sbb kami percaya, di sebalik mendung hujan itu, akan ada cahaya pelangi utk kami..amiin

kata2 ini juga sy hadiahkan utk Hajar dan rakan2 lain yg msh ternanti2kan zuriat. InsyaAllah, satu hari nanti kebahagiaan itu pasti muncul utk kt smua

Amiiin


4 comments:

kayteeze said...

Err... selain dari berdoa, cubalah petua tertentu... makan makanan yang berkhasiat, elakkan dari minum air ais (terutama suami tu)..lain2 tu kena godek sendiri dalam internet.. kak tie malu nak beritahu, ekekekeke.......

iNtAn aIzaN said...

Salam K'tie

terima kasih atas nasihat akak tue
insyaAllah, akn cb km praktikkan :)

owh, klu akak ade petua2 lagi
email lah kat sy k

intan_1682@yahoo.com

DianaFirdaus said...

Intan....
Wish u bahagia selalu n dikurniakan cahaya mata cepat k...
Leh saya ambik berkat ;)
Amin...

PadNani~~{@ said...

wish U all d best Zan..Usaha tangga kejayaan + non stop doa k=)
Sangat faham perasaan mu wahai kawan..but don let ur emotion conquer ur mind k..sbb nanti ko stress n fikir macam2.
Stress pun boleh menyumbang kpada lambat dapat baby tau.

Apapun, aku yakin ko kuat dan insyaAllah Zan..aku doakan moga hajat ko dimakbulkan..dikurniakan baby2 yang comel sbgai penyejuk hati mommy daddy=)

browse internet for petua n info tau..byk forum yg ko boleh share ttg before getting preggy jgk..mcm
mengandung.com
dr hamid arshat forum
n others

Good luck Zan..x sabar nak dgr berita gembira dari ko..jgn lupa inform aku tau!=)

Sayang Ko!mmuuuaaahs