Thursday, June 11, 2009

-:: BaLaS Tag DuLu2::-

Ada 2@3 lagi yg tak di bayar..so kali nie, kite 'lunaskan' dulu tag nie k :)
rasanye Lama Ezan simpan tag dr Pn Amiys nie :) Br sekarang dpt jwb (sbnrnya 2-3 hari jugak nak buat tag kali nie :P) Terima kasih ek Amiys..
Serius, ms buat/ jawab tag nie mcm rasa sessi luahan perasaan pulak "wink" :P jenuh jugak nak pikir cite2 lame nie (lame ke ek :P). Tapi best jugak kan, boleh lah tahu cite2 kawan2 yg lain..sapa ek Ezan nak suh jwb tag nie :) sile tengok nm anda semua yg terpilih kat bwh yer :)

So, Amiys enjoy my answer k :)

  • Tempat pertemuan anda dan suami untuk pertama kalinya

Kami berkenalan di ’alam maya’..secara tak sengaja..Rsnyer hujung tahun 2004.. :P yg sy ingat ms tue weekend, sy balik rumah. Tgh malam, ms tengah bosan sj jer masuk YahooMessenger..then kat situ lah kami ’berjumpa’ .


Sebenarnya, sy tak pernah th nak guna YM ms tue..Sj cb2 masuk. Tak sangka pulak 1st time mencuba YM then sy bjumpa jodoh sy disane :P the truth is Cuma die seorang yg bukan kawan sy pd asalnye jd my listing member kat YM sy.


Kami berkawan selama lebih dr setahun..tidak pernah bjumpa. Kami bersahabat, berkongsi masalah keluarga pelajaran & khidupan di universiti.
Jodoh pertemuan di tangan Tuhan kan..Jodoh sy telah ditetapkan dgn cara begini. Alhamdulillah, sy bersyukur dipertemukan dgn En Hubby.

  • Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…

Die seorang yg family oriented..sgt sayangkan family die. Die slalu ceritakan psl family die. How he care about his mum..adik2 die yg masih bersekolah. Mungkin sifat tanggungjawab dan anak sulung yg ada pd die buat kami serasi. Sbbnyer, sy pun anak sulung then sbb itu kami selesa bercerita psl family dan keluarga.


Very helpful...bg nasihat terutamanyer. Mungkin sbb sy slalu share prob dgn die. Maybe sbb kt tak kenal then lg senang nak bercerita @ share everything. Sedangkan ms tue kami br je kenal


Owh, buat sy ‘terjatuh hati” dgn die sgt iyelah when look at how he treated me..how he care to me :P sgt ambil berat yer kengkawan. Kami mcm dah bersahabat lame..wpun hakikatnye kami br berkawan dan tak pernah bjumpa.

  • Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …


Klu sy tak terlebih perasan lah..rsnye En Hubby pernah bg hint yg sy lebih dr seorang sahabat dah lame. wpun hakikatnye, sy dah ‘terjatuh kasih’ kat die, tapi sy pendamkan jer perasaan tue sbb kami berdua in final year (warh kononnyer lah :P) pastu sy th sebenarnye die ‘berkawan baik’ dgn seseorang di Universiti nye (ceh, bunyi mcm jauh hati sbenarnye) dan sy th, siapalah sy berbanding sahabat2 perempuan die yg lain.


Yg sy ingat ms tue En Hubby bekerja di Ipoh..die sanggup balik kg (rumah parent die kat klang) semata2 nak jumpa sy nak settlekan something important lah kononnyer. Die dtg kat rumah sewa sy then kitorang jalan2 kat tasik dpan rumah sewa sy. Kat situlah die meluahkan perasaan die.

  • Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …

Die Tanya sy awk nk kawin umur brape? :P sy dgn jujur ckp umur 27 tahun, klu lewat dr tue sy nak suh mak yg carikan jodoh sy (sbb ms tue kami bkawan jer kan) manalah sy th itu ayat utk ‘tackle2’ nie :P


Dan seterusnya meleret2 lah sesi luahan perasaan tue :P secara rasminya kami lebih dr seorang sahabat sejak dr saat itu.
(kwn2 nak tahu apa yg sy ckp kat En Hubby selepas kami ‘mendeclaredkan’ diri lebih seorang sahabat tue..sy cm bgth nie “ hati perempuan sgt tipis mcm kulit bawang, sekali terluka slamanyer akan ttp ada kesannyer”..sy Cuma harapkan spy die dpt menjaga hati n perasaan sy..dan sy ckp, masih tak terlewat lg jika die nak tarik diri @ cr yg lebih baik dr sy :P)

  • Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?


Kami berkenalan hujung tahun 2004...
Officially declared lebih dr sahabat...October 2006 (ingt2 lp dah date nyer)
Merisik: January 2007
Bertunang: Raya yg ke-16 (2007)
Akad Nikah: 13/12/2008
Kire sendirilah ek :P
Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
Sabtu nie 13/6/2009...genap 6th month anniversary :)

  • Kejutan yg pernah dia buat pada anda …


Apa ek... Ntahlah ek. En Hubby nie mmg tak boleh nak djangka :P cthnye:
1) Ms masuk Kdai crocs..sj tengok2 then ttiba die kate ambillah satu :)
2) Dlm kereta tetiba die kuarkan something dr beg die..die bg bear starbuck..kecik jer tapi sgt chooomel.smpi skang sy bwk tdo :)
3) Celebrate birthday sy di Melaka..En Hubby jd tourist guide. Such a wonderful day..


Bnyk lg sbnrnye..tapi bukan itu smua yg buat sy “terjatuh hati” .. tapi sikap die..unexpected. I lurve the way he is..sy tak perlukan kejutan pun utk jatuh hati dkt die kan. sy rs kengkawan pun camtu kan? Perempuan nie snang jer kan..yg penting die syg, pandai jg hati n perasaan kite then kite dah hepi sgt dah.

  • Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …


Sudah semestinya sy mengharapkan hubungan ini berkekalan hingga akhir hayat. Dikurniakan anak2 pengikat ksh syg..kebahagiaan berpanjangan..amiiin

  • Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?


insyaAllah, die akan menjadi Papa/ayah/abah yg terbaik utk anak2 kami nanti..amiin

  • Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda..


Alhamdulillah..En Hubby sgt pandai mengambil hati mak & adik2 sy. Mak sy pun asyik sebut2 nm en hubby..tak tahulah bcoz ini menantu yg pertama kan. Klu kami sekeluarga nak plan pegi mana tapi en hubby tak balik mesti mak sy tak nak pegi..jenuh kami adik beradik nak pujuk tau :)

Mak sy mmg sayangkan menantu die nie…

Makcik2 sy pun suka kat suami sy nie. Diorang kata, Jaafar nie pandai ambil hati :P

Cukup tak, amiys..habis segala rahsia terbongkar tau hahaha :)

So, kali nie sy dengan berbesar hati, nak suh mereka2 di bawah nie utk menjawabnyer :)

  1. DianaFirdaus: Pengantin baru nie..Selamat Pengantin Baru dear :)
  2. Khairina aka mama Fasha: My old schoolmate, bilelah kite dpt jumpa kan nang :)
  3. Hajarus: Loving couple :P
  4. Farahadura: Die tgh seronok bjalan2 dgn En Hubby tue..merata2 tempat die pegi
  5. are10: sahabat br di alam blogger nie :)
  6. Pn Connie: Bile lah dpt jumpa ek Connie :P
  7. Nani @ Ummi Hafiy: ko dh jwb ke tag nie nani..klu dah ignore jer k :)

Jwb, jangan tak jwb k...owh, kengkawan yg nak jwb pun dipersilakan ek..

Jumpa lg next entry k

Salam...

3 comments:

mama fasha said...

aku tlh di tag ker zan... nnti yer akn ku buat.. tp x tau bila... hahaha

PadNani~~{@ said...

owh..baru ku tahu bagaimana kalian bertemu=)

aku dah wat zan..view kt cni

http://padnani.blogspot.com/2009/05/tag-aku-dan-dia.html

kayteeze said...

Wow....sweet betul alam perkenalan ezan ni.... buat kak tie tersenyum je, hi hi....

Moga2 perkahwinan ezan dan hubby terus kekal hingga ke akhirat... :)