Friday, February 13, 2009

-::2nd MonThs AnnIverSARiEs::-

Dah dua bulan sy menjadi isteri keshayangan En Jaafar nie :) Alhamdulillah, bersyukur sgt die kini menjadi milik sy..selamanye insyaAllah.
syg:
Happy 2nd month anniversary B (",) always lurve u n hope our marriage will grow with lurve+happy forever.
B:
syg...happi anniversary..sorry for late wishes..hope our dream will come true..really luv u..B
Just wish,
sejak kawin nie tak pernah lagi bg B hadiah..apa ek nak bg hadiah. Readers any suggestion????
Since hari nie sy isytiharkan hari bersenang lenang (at least for me i guess :p) so sejak pagi
sibuklah sy mengooooogle utk mencari resepi2 masakan,biskut & kek.
& i found this...
Cupcakes...

Bahan-bahan ( 12 biji )
200 g butter
160 g gula kaster (resepi sebenar guna 180 g)
3 sudu besar tepung kastard
220 g tepung naik sendiri
4 biji telur
1 sudu kecil vanilla esen

Cara-cara
Panaskan oven kepada 175deg. Ayak tepung naik sendiri dan tepung kastard.
Pukul butter dan gula sampai kembang.
Masukkan telur satu persatu dan teruskan memukul.
Tambahkan vanilla esen ke dalam adunan tadi. Kemudian, masukkan tepung yg telah diayak.
Isikan muffin tray dgn muffin cup. Masukkan adunan tadi ke dalam muffin cup. Kalau guna scoop ice cream lebih senang.
Bakar selama 20-25 minit atau hingga cupcake masak. Siap dan hidangkan. Kalau rajin, bolehlah 'deco2' kan cupcake tu dgn icing or whipped cream.
simple kan, cuma tnggal nak buat topping jer..or i shoud say kena pegi class nak blajar buat decoration :)
cubalah kengkawan

3 comments:

Nur Izzati Binti Shafii said...

hurm..honeymoon tickets.matta fair dh around d corner dearie!!

Foreverlove said...

Hi...
Romanticnyer u all..
Ni yang wat i tak sabar nak kawen :)
A'ah...buy a honeymoon tickets ler..mesti best spend time together2...

iNtAn aIzaN said...

thank you kengkawan..

Actually, it's a good idea
and maybe i should consider on it..:)

so now, dah kena check when the time is available :p