Thursday, January 15, 2009

-::SmbuNgan, MingGU yG bZ (pARt 2)::-


Lama ek br nak update yg Second part Minggu yg bz nie..:p
(sy tersangat lah sbuk minggu nie. Mengalahkan menteri hik hik. Report monthly sy br jer siap..dah siap nak hantar kat boss dulu utk die check. Pastu hantar kat Director pulak utk cek..last skali br hantar kat MD. Bangga ek sbb paper yg kt buat MD will present it) :P

ahad 11 Jan 09
Kami keluar awal hari nie..Pukul 10pg (erk, awal ker nie :)) first place yg kami singgah ialah kat Sek 9. Nak masukkan duit kwn husbnd sy kat Rajhi Bank. ATM deposit rosak pulak :( tak th lagi nak pergi kat mane. Then my hubby just call Rajhi Bank Cust Ser utk laporkan kerosakan n suh die fix kerosakan tue hari nie jugak. & they promised to fix it by today. Credit to Cust Ser Rajhi Bank for their good customer service :)

Dari situ kami pergi mkn dekat kdai mamak.Mcm biasa aku cm th order roti telor n air milo jer..En Jaafar order roti biasa banjir, 2 biji telor separuh masak (erk, tak pernah tahu die suka makan telor lembik) + Teh O..Ok, mula2 die hantar air utk ktorang berdua, then food utk my hubby saje..di ulang utk my hubby sajer!!! so En Jaafar nie pun makanlah dulu..smpilah habis makanan die.aku nyer makanan tak sampai-sampai lagi..Mmg dah hangin sgt dah aku.Org yg dtg lewat dr aku pun dah dpt..aku dah membebel dkt En Jaafar :( pastu die panggil si Ane nie tanya mana roti aku.br lah terhegeh2 nak buat.geram btl...aku yng lpr terus jdi kenyang.suh hubby habiskan roti telor aku..sebu betul perut. (Sejak saat tue, aku telah membanned kdai mamak S*** tue..jangan harap aku nak pegi makan kat situ lagi!!!!!)

Dari kedai makan kami pergi Bukit Tinggi Klang..Pegi Kdai Navada (Kedai Perabot). Saje survey perabot..Or lebih tepat sofa L-Shape :) punyalah ramahnyer salesman kat situ..Macam2 die promote kat kami.suruh beli nie lah..itu lah..hehe.we end up dgn tak beli ape2 pun :) sbb mmg plan nak survey2 jer kan..lagipun kat situ harge die mmg mahal2 belaka lah :P sori ek En salesman. Cuma yg kami berkenan rak tv jer..RM99.Bolehlah kan :)

Pastu pergi kdai perabot 99..Sebelah cavenzi Bukit Tinggi Klang..We all bkenan dgn sofa half leather die :) good promotion.Tapi tak de duit that time.. ;( klu ada mesti dah terus beli kan..Xpelah at least we know where to get the best deal.So tggu next month hehehe

Pukul 3 kitorang direct pegi rumah Che Nor..She's my beshpren.Since Sek Men until now. Dtg rumah die utk mkn thari hehehe..Rumah pengantin br nie..Die kawin 2 minggu lewat dr saye :) sedap betul nora masak..dah mkn thari kitorang continue dgn minum petang..sedapnyer.Thanks Nora..nanti dtg rumah kitorang pulak ek :) My hubby borak2 dgn husband Nora..(actually husband nora is my hubby's friend kat KUTKM dulu :)) ntah hape yg diorang borak..Pukul 5 lebih br kitorang balik. On d way balik hubby dpt call dr Cust Serv Rajhi Bank.Just for tell us that they already fixed it the ATM..then we go straight to Sek 9 back.Done....

Balik rumah dah pukul 7. Rushing pulak nak solat maghrib..Masa nie bermulanye episod sedih sob..sob.Hubby sy nak balik Penang dah.Ms kat rumah cover lagi..tak nangis dpn die.nak kontrol lah klu boleh..tapi isteri kan.shedih sgt pulak...so apa lagi bermula lah episod menangis.x senang duduk my hubby :( I can't hide my feeling..Kami tak mcm pasangan yg lain..jumpa pun sekejap sgt..Bile dah ok sikit, aku hntr die kat bas.Sebelum balik, tugas isteri utk salam tgn suami & itu jugak yg aku buat.Smpat pesan kat die untuk beritahu aku if die dah smpi sane..

(Rasa tak smpi hati nak tunggu lame2 kat situ.lpas die naik bs, aku pun terus balik..tapi sepanjang dlm kete tue aku nangis jer.smpi kete sebelah pun tanya knape :) sedih sgt lah tue..)

oklah, smbg utk next entry ka...Daa

3 comments:

PadNani~~{@ said...

aizan lalink=)
sihat? how's new life..sure lbih ok kan..
x sangka jumpe blog ni..

sudi2 visit nani family @ our blog k.
seronok sgt bc life story ko zan..

tp x mau nanes2 slalu k..sian ko=(
take care tau

iNtAn aIzaN said...

sedih nani..
sorang kat sini, sorang kat sane :(

BTW hepi sgt jumpa ko
& i promise will add ur blog as part of my reading :)

rajin2 singgah sini k

lurve

AmiYs said...

same with me here..
hubby kat kpg kat png...
sy kt shah alam...
hukhukhuk...
dah sebln x jumpe...
bz la keje...
kebetulan hr kenduri kita sama la...
sedih la...
nak balik kpg...
dah la tgh bwk perut ni...
waaaaa!!!!!!!!!

sy link awk kat blog sy tau..