Friday, December 12, 2014

-::Jalan-jalan @Putrajaya::-

Time   : 8:30 am till 3:30 (Putra Height -Putrajaya)
Venue : Taman Saujana Hijau Presint 11,
             Restoran Lalapan Ayer@8 Presint 8,    
             Alamanda Presint 1

Kebetulan semalam cuti birthday Sultan Selangor, Ezan & best buddy buat plan nak jalan2 ambik gmbr kat Putrajaya. Kelassss kan haha org lain jjcm..tp Ezan jjag (jalan -jalan ambik gambar) ^_^

Sebenarnya weolls plan nk g Melaka tp memandangkan cuti sekolah & definitely JAMmmm nk ke Melaka then weolls decide pg yg dekat2 jer. After google menggoogle kami decide ker Putrajaya specifically ker Taman Saujana Hijau, Presint 11. Landmark btul2 sebelah Balai Polis Presint 11 yer uolls. Guna Waze pun senang.

Masa kami sampai walaupun dikira awal (9 lebih) tapi org dah ramai, siap dah ade pengantin pun ambik gmbr :) org jogging pun msh ada lg. First time sampai sini..cantik sgt tempatnyer korang. Ala-ala org putih nyer tempat. Kitorang pun apa lagi memulakan misi ambik gmbr hehe. Org lain guna DSLR, tp km guba henphong jer kwn2..Rupanya Che Ta ambik gmbr utk pre wed dia/ jemputan kawin die pun kt sini jgk tau :)

Jom layan gmbr kitorang







Ok..cukuplah tue kan. Xlarat nak edit2 gambar bagai. Tapi untuk kawan2, klu nak ambik gambar cantik, pastu feeling ala2 English mehlah datang sini. Ezan hari tue pun xhabis rayau lagi tau. Pastu kecewa sgt tak dapat nak ambik gmbr duduk kat rumput yang cantik2 tue. Kebetulan plk malam sebelum hujan. Karang klu duduk basah lak montottt huhu. InsyaAllah will come back again hehe.

Balik dari situ kami terus ke Restoran Lalapan Ayer@8, Presint 8 Putrajaya. Kami tahu restoran nie pun from recommendation dari blogger2 lain. Terima kasih. Memang terbaik tau. Recommended.. Sesuai lah utk tekak kami. Kat sini diorang sediakn set lunch contohnya  set nasi putih + Asam pedas ikan pari, set nasi putih+ikan keli masak lemak cili padi & e.t.c. Tak tahulah sebab kami lapar sgt or mmg sedap kan hehe. Restoran nie best sbb menghadap tasik putrajaya & price die pun not bad. Tapi jgn risau klu korang nak mkan lain pun, kat area sini bnyk kedai makan lain mcm Teh Tarik Place. Habis makan kami order dessert jugak. Pun sedap haha (dasar kuat makan haha)




Lepas melantak tak ingat tue, kami terus ke Alamanda kat Presint 1 ...ramai giler kot orang. Rupanya orang selangor ramai jugak datang ke sini haha (termasuklah kami yer) . Ingat2 nak window shopping jer sebab baru jer shopping tak ingt kat MNG last week (70% discount sales) Tapi rupanya kami tersangkut jugak kat Nichii yer ^_^. Dapatlah sepasang kasut and wrislet satu haha. Mmg dasar suka shopping haha

Aduii..perlu ke tunjuk haha. Sure korang bosan haha. Sebelum korang muntah hijau, baik Ezan stop taip entry nie hehe. Tapi untuk kawan2 yang tak ada idea nak gi mana2 bolehlah jer singgah putrajaya. Dekat jer pun kan ^_^

Ok..da~~~ Assalamualaikum

4 comments:

Suffiah zee said...

sy yg stay @ putrajaya ni pown x sempat terjah agie tempat nie...hihihi...mmg besttttt kat putrajaya...salam perkenalan....

sudi sudilaa singgha ni blog sy lak http://heaven2104.blogspot.com/

Nurulaizanhusin said...

Salam Suffiah..

Terima kasih sudi singgah sini ^_^ Yup mmh cantik sgt Taman Saujana Hijau nie..insyaAllah i will dear

Jari Manis said...

Taman Saujana Hjiau? ..cantik kantemapt ni sbb ada kawan opis ambil pic pre wedding kat sini cuma sis JM je tak sampai2 lagi

Nurulaizanhusin said...

Yer JM..Ezan pun tak sangka kat situ cantik ambik gmbar hehe