Wednesday, January 02, 2013

-::Welcome 2013::-

Selamat datang 2013..

Nie post pertama Ezan untuk tahun 2013. Hadoiii cepat sungguh masa berlalu kan. terus terang banyak lagi azam, cita2 yang masih tak tercapai..Nop, i not put my fingers to others..all because of me. "semua yang baik    datangnya dari Allah, yang silap adalah dr myself"..always remember this. Ya Allah terlampau banyak masa yang telah Ezan bazirkan..

Ya Allah..bimbinglah aku :(

Yup, this year..2013. Ezan nak lebih tumpukan pada diri sendiri, my hubby, my small family. I'm not person yang nak salahkan takdir. Ezan redha untuk semua perkara2 yang lepas2. Cuma tahun ini, jika diizinkan, Ezan nak lebihkan masa untuk orang2 yang Ezan sayang..my mum, hubby. InsyaAllah, Ezan berdoa juga moga tahun ini Ezan dipermudahkan segala urusan, di luaskan 'rezeki'.

Yup, people keep asking about rezeki is baby...

Hanya dia yang tahu rahsia hati. Hati perempuan mana yang tak teringin menjadi ibu, mama, mummy...& i know rahsia Allah bahawa zuriat2 ini adalah pengerat kasih sayang, pelengkap perkahwinan, dipermudahkan rezeki. Ezan teringin punya zuriat keranaNYA, bukan kerana sebab nak berlumba2 sebab tengok kawan2 yang lain sudah memilikinya. Ezan tak kisah kalau ada yang mengata, mengeji Ezan disebabkan ini..& i know my auntie pun dok sibuk membeza2kan Ezan dengan anak2 mereka.

Jauh dalam hati, Ezan dah lama maafkan semua orang. Diorang semua tak tahu or mungkin terlupa dengan ketentuan Allah. & because of this bukan Ezan yang patut diorang minta maaf..it should be ALLAH. DIA yang telah menetapkan segalanya.

Itu semua rahsia Allah kan...

Allah punya perancangannya tersendiri. Even kita dah plan segalanya..Mungkin tugas Ezan sebagai isteri, anak, kakak masih belum selesai. Mungkin Ezan terlalu leka dengan masa2 Ezan kan. Again Ezan redha untuk semuanya.

My hubby..sangat2 sukakan baby. Alhamdulillah and i know one day he will be a caring father to our child..amin.
(setiap kali kenduri En hubby akan dukung anak2 sepupu dia. Ezan sangat terharu kalau nmpk die time nie)

Banyak lagi cita2 Ezan. InsyaAllah, kalau ada rezeki lebih ingat nak beli rumah, buat investment sikit2. Well Ezan pun looking forward nak cari keje lain jugak :) insyaAllah.

OOO tahun nie jugak dah banyak plan2 untuk cuti2 Malaysia/over the sea hehe. kat mana?? kena tunggu post update k :)

erm, banyak pulak kali nie Ezan bebel..

Nasihat utk diri sendiri & kawan2

"Allah tidak akan sesekali mengubah nasib hambanya, jika mereka sendiri tidak pernah berusaha untuk memperbaiki kehidupannya sendiri"

InsyaAllah...chayok2 Aizan.

4 comments:

aMiYs said...

selamat tahun baru juga ye :)
semoga Intan sentiasa dilindungi Allah dan dilimpahkan rezeki dan kurnia dariNya... Amin....

Airin Diana Anuar said...

aizan,
Happy NEw year 2013

InsyaAllah ada rezeki Allah nak bagi nanti kan..
mana kita tahu rahsia Allah. sume yg jadi ade hikmahnye. amin!
pedulikan ape org cakap k. yg penting kebahagiaan ko and husband.

note: berkaca mata aku baca entry ko this time. be strong babe.

☆aDihAys☆ said...

semoga tahun 1434 + 2013 lebih baik dr tahun sebelumnya..

btol ckp akak..sapa yg xnk baby kn..
InsyaAllah ada rezeki dr Allah..

semoga rezeki akak & family dimurahkan.. =)..

may all your wishes come true..

Nurulaizanhusin said...

Adik adihays

InsyaAllah dik..doakan utk akak sekeluarga

salam perkenalan ;)

jemput datang selalu