Tuesday, December 08, 2009

-::aKU kEnA kUAR rUMaH kER??::-

Semalam, smpi jer kat rumah terus check 'mail box'
terus jumpa nie....


Utk pengetahuan kwn2, Ezan menyewa rumah skang dah setahun. Menyewa nie pun tru agent property (nama agent telah di padamkan atas sbb2 keselamatan, kang kena saman pulak kan!!!!) . Kebanyakkan rumah sewa kat Shah Alam nie semua tru agent jer. dan semestinya klu tru diorang nie, semuanyer guna contract & document. Hari tue contract mmg buat utk setahun, so bile dah cukup setahun nie, tak sangka pulak diorang boleh bg surat kat ats nie.

Frust lah Ezan kan. x boleh tdo bile pikir kan. yelah, nnti nak duk kat mana kan. Dlm kpala nie cm pikir nak duk kat Penang jer. duk ngan hubby..Tapi pelik jugak kan, takde pulak sape2 call me bgth kan. Autie landlord pun tak call Ezan..

Hari nie, smpi opis buat keje skit dlm kul 9.30 trs call landlord

  • Me: Morning Auntie, ni Nurul sewa rumah auntie
  • Auntie: Morning Nurul
  • Me: Auntie, sy dpt surat dr agent. Die kate auntie nak jual ini rumah. sudah ade client mahu beli
  • Auntie: Takdelah Nurul..I klu mahu jual I mesti bgth sama U
  • Me: Ye ke Auntie..I pun sgt sedih. sbb auntie tak de bgth sm I
  • Auntie: No lah Nurul..u can stay there, I takde plan pun mahu jual. Itu agent sudah tipu same u.
  • Me: :) (dgn gembiranyer) thanks Auntie. if Auntie dah say that i'll follow your said. i just ignored the letter given by them, Thank u Auntie.

(Note: Ayat lebih kurang lah nie :P di adjust ikut kesesuaian.)

Moral of the story:

if u stuck in this situation don't straight call the agent but call the landlord. Might be agent nie sengaja bg surat nie utk naikkan harga sewa. If kita call them & say want to continue sewa & then they will ask for high rental fees. & Me was lucky sbb call landlord dulu. Fuh...nasib baik

4 comments:

Tie said...

Ooo...gitu ke ?

Baguslah Ezan beritahu ni...

zee nazeri said...

Payah jgk klau kena camni..

~Pn.Ilah~ said...

Ish izan, masa mula2 baca part atas tuh dh tbayang dh izan kena pindah umah...hikhik...suprise jer story nih.. Nasib izan mgambil langkah bijak..hehe

iNtAn aIzaN said...

K'tie, Zee & k'Ilah..

erm, tuelah kan.Mula2 tue tak th nak buat mcmane. Nak cari rumah lagi, lori..semua nak kn pikir tue
Dah tue plak, husband jauh kan :(

Nasib baik tergerak hati nak call landlord :)